Всички стоки предлагани в електронния магазин на GS Строймаркет www.gsstroimarket.bg са нови и се продават в оригиналните си опаковка. Условията за гаранция и рекламация на стоки в България се урежда от действащият ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ (ЗЗП).


Гаранция

В случай на фабричен или производствен дефект, който е установен веднага след получаването на продукта в присъствието на куриера моля веднага сигнализирайте на нашите телефони. Всяка стока, на която е указан срок на гарнация се изпраща на клиента с оригинална гаранционна карта от производителя, в която са упоменати:
- адрес и телефон на оторизираните сервизи
- гаранционните условия на съответните сервизни центрове или производители
- гаранционен срок на закупената стока
Гаранционният срок започва да тече от момента на изпращането на пратката

Ако констатирате фабричен дефект или неизправност, която не е по причина на неправилна употреба, моля обърете се към посочения сервизен център за съответния район, в който се намирате, или ни потърсете за съдействие изпращайки e-mail от формата за контакти в електронния ни магазин. Обратна информация ще получите на посочения от вас електронен адрес или ще ви се обадим на посочения телефон.
 
За всички продукти в магазинa важат гаранционните условия на съответния производител или оторизирани сервизни центрове. В сервизните центрове важат единствено оригиналните гаранционни карти, с които е получена стоката. Освен гаранционната карта в много случаи се изисква касова бележка или фактура за покупката, за да бъде уважена гаранцията. Клиентът е длъжен като съвестен гражданин да пази всички документи и опаковки съпътстващи стоката. Гаранция не се изпълнява за дефекти, причинени от нецелесъобразно използване на продукта в разрез с предписанията в гаранцията и техническите характеристики на стоката.


Рекламация

- На рекламация подлежи всяка стока, която не отговаря на заявената от клиента. Клиентът може да я откаже още с получаването от куриера и да не я приеме от него. При явно несъотвествие на получената стока със заявената незабавно се свържете с нас. Несъответствието се проверява по наименованието на продукта в заявката и наименованието на продукта, който е получил клиента. При установяване на такава грешка, клиентът връща продукта за сметка на GS Строймаркет и му се изпраща верния за сметка на GS Строймаркет.


Условия за връщане на закупена стока
 
В случай, че клиент желае да върне получен продукт, може да се възползва от това право в 14 (четиринадесет) дневен срок от покупката. Задължително условие е закупените продукти да са в изряден търговски вид, без нарушена опаковка и без да са използвани. Стоката може да бъде върната до база на GS Строймаркет лично или чрез куриер. Транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват. След получаване на върната стока и прегледа й, стойността без транспортните разходи се възстановява на клиента – в брой или по банкова сметка в 30 дневен законоустановен ред. Всеки клиент може да се възползва от правото си стоката да му бъде заменена с друг продукт по избор.
 

Отказ от поръчка
 
Клиентът има право да откаже получаването на заявената от него стока при едно от следните условия:
- доставената пратка явно не съответства на заявената за покупка от Клиента и това може да се установи чрез обикновения й преглед.
- цената, която клиентът следва да заплати не съответства на дължимата цена.
- при несъответствие между заявената за покупка и доставената стока, което не е било възможно да бъде установено в момента на доставката, клиентът може да иска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на направеното от него заявление за покупка в срок от 24 часа от получаването й.